Je droomwoning gevonden

De woningen van Loman worden geheel online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen digitaal plaatsvinden. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt het doen wanneer het jou uitkomt! Handig toch?

Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht. Zo weet je wat je te wachten staat tijdens het verhuur proces van huren in Loman.

Status verhuur

De woningen van Loman zijn bijna allemaal verhuurd! Bekijk het actuele aanbod om de laatste beschikbare woningen te zien.

Er zijn ook een aantal woningen die onder optie staan. Je kunt je daarvoor inschrijven als reservekandidaat.

Naar beschikbaar aanbod
Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

1. Start inschrijving

Wil je een appartement huren? Start dan direct jouw inschrijving via de button bovenaan de pagina. Middels de woningzoeker en prijslijst kun je jouw droomappartement opzoeken en je vervolgens via deze link (link naar inschrijven toevoegen) inschrijven. Je wordt vervolgens doorverwezen naar een beveiligd online dossier. Daar kun je jouw gegevens en woningvoorkeur doorgeven.

2. Documenten uploaden in je dossier

  1. De documenten kun je direct vanaf het moment van inschrijving digitaal aanleveren via je persoonlijke woondossier. De login gegevens voor je persoonlijke dossier krijg je na je inschrijving automatisch toegestuurd.
   1. 3. De digitale toewijzing

Iedereen die is ingeschreven én die voldoet aan de inkomenseis en van wie het dossier compleet is, wordt meegenomen in die digitale toewijzing. Er wordt toegewezen op volgorde van binnenkomst van het complete dossier. Zorg dus dat je tijdig alle stukken aanlevert. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Wij screenen alle dossiers, doen de finale check en laten de dossiers die volledig voldoen en zijn goedgekeurd meedingen in de toewijzing

   1. 4. Match = voorlopige toewijzing

Indien je een appartement toegewezen hebt gekregen, ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

   1. 5. Documenten akkoord

De documenten worden na de eerste check die wij uitgevoerd hebben ook nog een keer beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alles bij deze tweede check ook akkoord is, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digitaal hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!

Let op! Voor de Middenhuur dient na de toewijzing nog een huisvestingsvergunning aangevraagd te worden bij het Vierde Huis. Na ontvangst van de huisvestingsvergunning zal de huurovereenkomst worden opgemaakt. Nadat jij de huurovereenkomst digitaal hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!