Je droomwoning gevonden

De woningen van Loman worden geheel online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen digitaal plaatsvinden. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt het doen wanneer het jou uitkomt! Handig toch?

Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht. Zo weet je wat je te wachten staat tijdens het verhuur proces van huren in Loman.

Status verhuur

De verhuur voor de vrije sector woningen is gestart! De eerste inschrijfperiode zal sluiten op woensdag 15 juli om 23:59. Zorg er dus voor, dat jouw inschrijving vóór dat moment compleet is, om meegenomen te worden in de eerste toewijzingsronde. De eerste toewijzing zal uiterlijk 24 juli plaatsvinden.

De verhuur van de middenhuurwoningen wordt heel binnenkort verwacht. Nog heel even geduld! Hiervoor geldt dat je inschrijving via Woningnet verloopt.

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

1. Start inschrijving

Wil je een vrije sector appartement huren? Zodra de inschrijving van start is gegaan vind je op de website een button om je direct in te schrijven! Je wordt vervolgens doorverwezen naar een beveiligd online dossier. Daar kun je jouw gegevens en woningvoorkeur doorgeven.

Wil je een appartement in het middenhuursegment huren? Schrijf je dan in via woningnet.

2. Documenten uploaden in je dossier

  1. De documenten kun je direct vanaf het moment van inschrijving digitaal aanleveren via je persoonlijke woondossier. De login gegevens voor je persoonlijke dossier krijg je na je inschrijving automatisch toegestuurd.
   1. 3. De eerste digitale loting

Op een vastgestelde datum wordt de eerste digitale loting gehouden. Iedereen die is ingeschreven op dat moment én die voldoet aan de inkomenseis en van wie het dossier compleet is, wordt meegenomen in die digitale loting. De datum of tijd van inschrijving, is hierbij niet van belang. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Wij screenen alle dossiers, doen de finale check en laten de dossiers die volledig voldoen en zijn goedgekeurd meedingen in de toewijzing

   1. 4. Indien geen match

Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Op deze pagina vind je de huidige status van de verhuur en loting(en). Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe loting gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

   1. 5. Match = voorlopige toewijzing

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

   1. 6. Documenten akkoord

De documenten worden na de eerste check die wij uitgevoerd hebben ook nog een keer beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alles bij deze tweede check ook akkoord is, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digitaal hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!