Je droomwoning gevonden

De woningen van Loman worden geheel online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen digitaal plaatsvinden. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt het doen wanneer het jou uitkomt! Handig toch?

Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht. Zo weet je wat je te wachten staat tijdens het verhuur proces van huren in Loman.

Status verhuur

De verhuur voor de vrije sector woningen is gestart! De beschikbare woningen worden toegewezen aan kandidaten met een voltooide en goedgekeurde inschrijving.

De inschrijving van de middenhuurwoningen via Woningnet is inmiddels gesloten.

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

1. Start inschrijving

Wil je een vrije sector appartement huren? Start dan direct jouw inschrijving via de button bovenaan de pagina. Middels de woningzoeker en prijslijst kun je jouw droomappartement opzoeken en je vervolgens via deze link (link naar inschrijven toevoegen) inschrijven. Je wordt vervolgens doorverwezen naar een beveiligd online dossier. Daar kun je jouw gegevens en woningvoorkeur doorgeven.

Wil je een appartement in het middenhuursegment huren? Schrijf je dan in via woningnet.

2. Documenten uploaden in je dossier

  1. De documenten kun je direct vanaf het moment van inschrijving digitaal aanleveren via je persoonlijke woondossier. De login gegevens voor je persoonlijke dossier krijg je na je inschrijving automatisch toegestuurd.
   1. 3. De eerste digitale loting

Uiterlijk 24 juli zullen de eerste woningen worden toegewezen. Iedereen die is ingeschreven op dat moment én die voldoet aan de inkomenseis en van wie het dossier compleet is, wordt meegenomen in die digitale loting. De datum of tijd van inschrijving, is hierbij niet van belang. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Wij screenen alle dossiers, doen de finale check en laten de dossiers die volledig voldoen en zijn goedgekeurd meedingen in de toewijzing

   1. 4. Indien geen match

Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Op deze pagina vind je de huidige status van de verhuur en loting(en). Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe loting gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

   1. 5. Match = voorlopige toewijzing

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

   1. 6. Documenten akkoord

De documenten worden na de eerste check die wij uitgevoerd hebben ook nog een keer beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alles bij deze tweede check ook akkoord is, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digitaal hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!