40 middenhuurwoningen in Loman

Goed om te weten! Van de 119 appartementen in Loman worden 40 tweekamerappartementen verhuurd in de middenhuur. Voor deze appartementen gelden, naast de standaard voorwaarden, nog extra criteria om in aanmerking te komen. Zo kun je deze appartementen alleen huren als je een huisvestingsvergunning van de Gemeente Utrecht (via het Vierde Huis) krijgt en is er een maximum inkomen vastgesteld. Er zijn ook voorrangsregels opgesteld. Op deze pagina lees je daar meer over. Aanmelden voor een middenhuurwoning kan alleen via Woningnet. Je staat vast te popelen om aan je inschrijving te beginnen! Maar om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om de informatie op deze pagina eerst goed te lezen. Zo weet je of je in aanmerking kunt komen voor een appartement in het middenhuur segment in Loman.

Ja ik wil inschrijven!

Inschrijving GESLOTEN ⛔

Voorrangsregeling

Woningzoekenden die een woning achterlaten met een huurprijs onder de liberalisatiegrens en/of met een inkomen tot aan de inkomensvoorrangsgrenzen middenhuur krijgen de eerste 2 maanden van de verhuur voorrang bij toewijzing van de 40 geselecteerde appartementen in Loman. Je kunt alleen gebruikmaken van de voorrangsregels wanneer je een huisvestingsvergunning van de gemeente Utrecht krijgt. Dit is een gemeentelijke vergunning waarin staat dat je aan de voorwaarden voldoet om een woning in Loman te betrekken.

Voorrang als je een sociale huurwoning achterlaat
Inkomen tot aan de inkomensvoorrangsgrenzen
Huisvestigingsvergunning van
Gemeente Utrecht
Minimum inkomen
3,5 x maandhuurprijs
Aantoonbaar langdurig inkomen
Geen negatieve BKR registratie

Inkomensrichtlijnen & voorwaarden

Daarnaast geldt dat je moet voldoen aan de inkomensrichtlijnen om in aanmerking te komen voor een appartement, nu en in de toekomst. Ook is het van belang dat je geen negatieve BRK registratie hebt. Weet je dit niet zeker? Dan kun je bij het BRK zelf je gegevens opvragen.

Voor deze woningen is naast een minimum inkomen ook een maximum inkomensgrens vastgesteld:
·        Minimaal bruto maandelijks huishoudinkomen van 3,5 x de maandhuurprijs
·        Éénpersoonshuishoudens: een huishoudinkomen tot en met € 56.430,- (peildatum 1 januari 2020)
·        Meerpersoonshuishoudens: een huishoudinkomen tot en met € 66.690,- (peildatum 1 januari 2020